Tipi Valley, surf & yoga eco retreat Algarve

Fijne retraite voor gestresste stadse geest
4 van 5 sterren

Het terrein van Tipi Valley is een perfect decor voor een reportage in een fancy magazine. Fruitbomen overal, mooie bloemen en uitzicht op een vredige groene vallei als uit de bijbel. De prachtige grote spierwitte tipi is de eyecatcher van het eco-camp. Hierin kun je met meerdere personen slapen. Wie meer privacy wil, boekt een van de andere tipi’s en tenten die over het terrein zijn verdeeld. 5 Dagen yoga-surfkamp heb ik geboekt. Ik beland in de Hill Top, een boshut wat hoger gelegen dan de rest met een magnificent view. Ik zie zelfs heel in de verte de zee glinsteren. Dat ik daardoor ’s morgens om 7.30 uur niet altijd de gong hoor voor de ochtendsessie van de yoga is de keerzijde. Na de yoga volgt het ontbijt (wat wel erg veel zoetigheid biedt, ik mis kaas en een eitje) en dan is het tijd voor de surfles. Moeilijk wel, de golven zijn hoog en de stroming is sterk. Lunch is gemaakt door de kampkok, prima en gezond. Daarna mag je vrij surfen. Om 16.30 uur worden we opgehaald en teruggereden naar Tipi Valley. Even bijkomen met thee en wat humus, dan wacht wederom de yogajuf om 18.15 voor de avondsessie. Dan door naar het diner. Wat iedere avond even heerlijk is; gezond, overwegend vegetarisch (en daar merk je niet eens iets van) en bijzonder smakelijk. s Middags gekochte wijn of bier worden gedeeld; fijn dat het is toegestaan. Na het diner drinken we thee in de Marokkaanse loungetent. En worden opgedane heldenverhalen over het surfen gedeeld. 10 uur is het bedtijd. In mijn hut is het aardedonker; bijna scary. Je moet niet bang zijn aangelegd om hier te slapen. Het enige wat je hoort zijn de ruisende bladeren. En de rondzoemende muggen, die het gepresteerd hebben om toch een gaatje in de klamboe te vinden. Na 5 dagen kan ik bijna staan met surfen en het op 1 been staan gaat steeds beter. De yogajuf had wat mij betreft wel wat meer variatie aan mogen brengen in de oefeningen. Het lijkt wel of ze ter plekke iets moet verzinnen. Ik heb nieuwe vriendinnen gemaakt afkomstig over de hele wereld. En ben flink geconfronteerd met mijn app-verslaving; er is in Tipi Valley geen wifi en geen elektriciteit. Dat vind ik reuze onhandig. Maar het is goed voor de gestresste stadse geest.

Text ; Mevrouwvandale1

 

http://www.surfalgarve.com/

 

Tipi Valley, surf & yoga eco retreat, Algarve Portugal

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.