Engelse zijn tof ! Cooper’s Hill Cheese-Rolling

Engelse zijn tof ! Cooper’s Hill Cheese-Rolling.

De Cooper’s Hill Cheese-Rolling and Wake is een jaarlijks evenement in het gebied Cotswolds in Gloucestershire. Het evenement was in eerste instantie door en voor de mensen die in Brockworth leven, maar tegenwoordig komen de deelnemers uit alle delen van de wereld.

Vanaf de top van Cooper’s Hill wordt een Double Gloucester kaas gerold en de deelnemers rennen achter deze kaas aan. De eerste persoon die de finish onderaan de heuvel passeert wint de kaas. In theorie is het de bedoeling dat de deelnemers de kaas proberen te vangen, maar dit lukt in de praktijk niet, want de kaas heeft één seconde voorsprong en kan snelheden tot 45 kilometer per uur bereiken.

Adres: Coopers Hill, Gloucester GL3 4SB, Verenigd Koninkrijk

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.