Urban gardens Berlijn

In Amsterdam zie je het ook wel eens moestuinen in de stad op een stuk braakliggend grond. Des te groenener des te beter is het moto. In Berlijn zijn urban gardens een ding. De grootste is Prinzessinnengarten. Je kan hier groente en fruit kopen en lekker hangen en een kop munt thee drinken. Als je mazzel heb is er een pop-up restaurant zoals thepalebluedoor. Wij zijn een paar keer in Berlijn geweest, die stad past als een jas, hoe en waarom blijft lastig te beantwoorden, je moet zelf maar ff gaan kijken. Wat tof is, Berlijn per fiets check ff www.callabike.de en download de App, super makkelijk en voor 10,- per dag knal je heel Berlijn door.

Prinzessinnengarten Berlin

https://www.facebook.com/THE-PALE-BLUE-DOOR-122997991133468/

One of the biggest and most well-known urban gardening projects in Berlin is based in Kreuzberg and calledPrinzessinnengärten. It’s a beautiful place that transformed a former urban wasteland at Moritzplatz (once the location of the departmentstore Wertheim) into a prosperous and flourishing garden. Everything is grown in mobile planting containers since the city only allows a temporary lease of one year at a time and the garden must be moveable. This rather displeasing lease strategy of course guarantees that the now coveted space is available for a high priced sale to investors. Since we think losing this project is not an option, we highly recommend you support them by visiting, buying their produce and/or donating. text ;  http://www.stilinberlin.de/

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.